Malzemeler:
- 1 su bardağı + 1 su bardağından iki parmak eksik kuru bakla içi
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 diş sarmısak
- bir avuç dereotu
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kırmızı soğan yada normal kuru soğan
- 1 adet büyükçe limon
- tuz
Yapılışı;
- Kuru baklaları iyice yıkayın ve bir tencereye, fazla iri olmayacak şekilde doğranmış soğan ve havuçla beraber koyun.
- Hepsini 4 su bardağı su ile 45 dakika haşlayın.
- Ocaktan indirin. İçine 1 yemek kaşığı sızma yağ, tuz ve sarmısak ekleyin.
- Bütün malzemeler püre olacak şekilde el blendırından ya da tel süzgeçten geçirin.
- 24 x 24 kare bir borcamın ya da herhangi bir kalıbın içini suyla yıkayın ve malzemeyi bunun içine dökün.
- Soğuyup katılaşana kadar 2-3 saat bekletin.
- Servis yapacağınız zaman düz bir tabağa ters çevirin ve üzerine sızma zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. Dilim dilim kesin.
- Dereotunu isterseniz küçük küçük doğrayıp favanın üzerine yayın, isterseniz her dilimin yanına birer sap ekleyin.
This entry was posted
on 24 Ağustos 2009 Pazartesi
at 04:03
and is filed under
Zeytin Yağlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

