Fava  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler:

  • 1 su bardağı + 1 su bardağından iki parmak eksik kuru bakla içi
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarmısak
  • bir avuç dereotu
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kırmızı soğan yada normal kuru soğan
  • 1 adet büyükçe limon
  • tuz

Yapılışı;

  1. Kuru baklaları iyice yıkayın ve bir tencereye, fazla iri olmayacak şekilde doğranmış soğan ve havuçla beraber koyun.
  2. Hepsini 4 su bardağı su ile 45 dakika haşlayın.
  3. Ocaktan indirin. İçine 1 yemek kaşığı sızma yağ, tuz ve sarmısak ekleyin.
  4. Bütün malzemeler püre olacak şekilde el blendırından ya da tel süzgeçten geçirin.
  5. 24 x 24 kare bir borcamın ya da herhangi bir kalıbın içini suyla yıkayın ve malzemeyi bunun içine dökün.
  6. Soğuyup katılaşana kadar 2-3 saat bekletin.
  7. Servis yapacağınız zaman düz bir tabağa ters çevirin ve üzerine sızma zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. Dilim dilim kesin.
  8. Dereotunu isterseniz küçük küçük doğrayıp favanın üzerine yayın, isterseniz her dilimin yanına birer sap ekleyin.

This entry was posted on 24 Ağustos 2009 Pazartesi at 04:03 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder