Nev-i Diğer  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler

200 gr Dana Eti ( TrançEti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )

1 tane orta boy Soğan

1 tane Havuç

1 tane orta boy Patates

1 çay bardağı Sıvı Yağ

2 su bardağı Su

150 gr Ispanak ( Haşlanmış Püre Haline Gelmiş )

Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabi

Beşemal Sos Tarifi

1.5 su bardağı Süt

2 çorba kaşığı Un

½ çay bardağı Sıvı Yağ

1 tane Yumurta

¼ Limon

100 gr Kaşar ( Rende )

Yapılışı

İlk önce ıspanaklarımızı haşlayıp püre haline getirin.Diğer taraftan bir tencerede yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.İçerisine küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ilave ederek biraz daha kavurun.Üzerine etleride ilave edin ve suyunu,tuzunu,karabiberini ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.Hazırlamış olduğunuz başamel sosun içerisine ıspanak püresini ilave edin.Etli karışımıısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun,üzerinede başamel sosu dökerek 10-15 dk fırında bekletin.Son 5 dk.da üzerine rendelenmiş kaşarları ilave ederek peynirlerin erimesini sağlayın.Afiyet olsun...

This entry was posted on 21 Ağustos 2009 Cuma at 01:43 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder