Saray Kebabı  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler

200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )

100 gr Kültür Mantarı

50 gr Krema

100 gr Tereyağ

½ Orta boy Yarım Baş Soğan

Yarım limon

Arzu Edilen Miktarda da Tuz ve Karabiber.


Yapılışı

1 – Kültür mantarını,yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletelim.

2 – Beklenen mantarları ortadan dörde bölüp susuz olarak ocağa koyalım,suyunu çekene

kadar bekletelim.

3 – Tencerede tereyağını kızdırın,kızan yağa soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar

kavurun,daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun.

4 – Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın,daha sonra tencerenin içine dökün,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat bekletin.SARAY KEBABI’mız hazır. Afiyet olsun


This entry was posted on 21 Ağustos 2009 Cuma at 01:26 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder