200 gram kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber
tuz
3 adet patlıcan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağ
Toz kırmızıbiber
Hazırlanışı,
Patlıcanları fırında ya da ocakta yada imkan varsa mangalda közleyin
Kıyma ve salçayı birlikte kavurun.
Tuzunu ekleyip ocaktan alın.
Közlenmiş patlıcanlar, Bıcak Yardımı ile kuşbaşı gibi kücük parçalarhalinde kesin. Sarmısakları havanda dövdüktensonra yoğurt ve patlıcan ile birlikte karıştırın. Küçük bir tavada önce tereyağını eritip kızdırın, ardından kırmızı biberi ekleyin.
Servis tabağına tabağına önce patlıcanları ardından kıymayı ve son olarak tereyağını ekleyip, servis yapın.
Afiyet Olsun
Kıymayı kavurarak yaptığınız gibi köfte gibi, kebap gibi pişirerekte servis edebilirsiniz.

