Ala Nazik (Ali Nazik)  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler,

200 gram kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber
tuz
3 adet patlıcan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz

Sosu için

1 yemek kaşığı tereyağ
Toz kırmızıbiber

Hazırlanışı,

Patlıcanları fırında ya da ocakta yada imkan varsa mangalda közleyin
Kıyma ve salçayı birlikte kavurun.
Tuzunu ekleyip ocaktan alın.
Közlenmiş patlıcanlar, Bıcak Yardımı ile kuşbaşı gibi kücük parçalarhalinde kesin. Sarmısakları havanda dövdüktensonra yoğurt ve patlıcan ile birlikte karıştırın. Küçük bir tavada önce tereyağını eritip kızdırın, ardından kırmızı biberi ekleyin.

Servis tabağına tabağına önce patlıcanları ardından kıymayı ve son olarak tereyağını ekleyip, servis yapın.

Afiyet Olsun

Kıymayı kavurarak yaptığınız gibi köfte gibi, kebap gibi pişirerekte servis edebilirsiniz.

This entry was posted on 21 Ağustos 2009 Cuma at 05:19 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder