Humus  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler:

  • 1.5 bardak nohut
  • yarım bardak tahin
  • yarım bardak zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı kırmızı biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 limon
  • tuz
  • üzeri için zeytin, turşu, maydanoz

Yapılışı:

  1. Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.
  2. İyice haşlanıp kabukları alınır.
  3. Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür.
  4. Porselen bir kaseye alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, tuz konur.
  5. Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
  6. Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.

This entry was posted on 21 Ağustos 2009 Cuma at 06:12 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder