Barbunya Pilaki  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler:

  • 500 gr. barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu , salça
  • 3 diş sarmısak
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı silme , tozşeker
  • tuz
  • süslemek için dereotu yada maydanoz

Yapılışı

  1. bunyaları tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.(yada 250 gr. kuru barbunyayı bir gece suda bekletin ve aynı işlemi yapın.) süzdürün ve bekletin.
  2. tencereye zeytinyağını, ince ince doğradığınız soğanları ve küp küp doğradığınız havuçları ekleyip pembeleştirin.
  3. doğradığınız sarmısağı ve salçayı ekleyin, biraz kavurun ve 1 su bardağı kaynar su döküp karıştırın.
  4. küp küp doğradığınız patatesi ekleyin ve bir miktar yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
  5. barbunyaları, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin.
  6. barbunyaların üstünü iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip, suyunu çekip, yağına kalana kadar pişirin.
  7. yemeği dinlendirip servis tabağına aktarın ve doğranmış dereotu ya da maydanozla süseyin
  8. yanında limonla servis yapın.
  • barbunyalar önce tuzlu suda kaynadığı için tuzu içine çekiyor.Yemeğe tuz eklerken abartmayın.

This entry was posted on 21 Ağustos 2009 Cuma at 06:52 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder