Malzemeler:
- 500 gr. barbunya
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 büyük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu , salça
- 3 diş sarmısak
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı silme , tozşeker
- tuz
- süslemek için dereotu yada maydanoz
Yapılışı
- bunyaları tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.(yada 250 gr. kuru barbunyayı bir gece suda bekletin ve aynı işlemi yapın.) süzdürün ve bekletin.
- tencereye zeytinyağını, ince ince doğradığınız soğanları ve küp küp doğradığınız havuçları ekleyip pembeleştirin.
- doğradığınız sarmısağı ve salçayı ekleyin, biraz kavurun ve 1 su bardağı kaynar su döküp karıştırın.
- küp küp doğradığınız patatesi ekleyin ve bir miktar yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
- barbunyaları, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin.
- barbunyaların üstünü iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip, suyunu çekip, yağına kalana kadar pişirin.
- yemeği dinlendirip servis tabağına aktarın ve doğranmış dereotu ya da maydanozla süseyin
- yanında limonla servis yapın.
- barbunyalar önce tuzlu suda kaynadığı için tuzu içine çekiyor.Yemeğe tuz eklerken abartmayın.
This entry was posted
on 21 Ağustos 2009 Cuma
at 06:52
and is filed under
Zeytin Yağlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

