Malzemeler:6 kişilik
- 50 gr. taze zahter
- 1 küçük boy kuru soğan
- yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 avuç incecik doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- süslemek için doğranmış yeşil zeytin
Tarif:
- Zahterin taze yapraklarını alın. Yıkayın. Acısının gitmesi için tuzla iyice ovalayıp, tekrar yıkayın. Süzdürün.
- Soğan ince ince doğrayın. Zahterle soğanı ovalayın. Maydanozu, toz kırmızı biberi, nar ekşisini ve zeytintağını ekleyin ve karıştırın.
- Servis yaparken, küçük bir tabağa bir miktar zahter salatası koyun. Üzerine fazladan zeytin yağı ve nar ekşisi gezdirin. Zeytinlerle süsleyin. Ekmek banarak yemeye başlayın.
This entry was posted
on 21 Ağustos 2009 Cuma
at 07:06
and is filed under
Mezeler
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

