Bostana  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler


4 Domates
2 yeşil biber

1 ortaboy kuru soğan
2-3 ad taze yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
100 gr. pırpırım (semizotu)
4-5 nane yaprağı

1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber

2 Çorba kaşığı nar ekşisi
1 Fincan yada Yeteri Kadarsu

Yeteri kadar tuz.
Yapılışı;

Sebzeler yı kanır, iyice ayıklanır ve kabukları soyulur. Bütün sebzeler çok ince doğranır. Tuz ve biber atılıp iyice ezilir. Nar ekişi sulandırılıp ilave edilir , istenirse üzerlerine buz konup servis yapılırNar ekşisi yerine  limon suyu, nar suyu yada koruk suyuda  kullanılabilir.

Not: Bostana genellikle çiğ köfte gibi acılı yemeklerle yenildiği gibi, Kebap ve Söğülme ile de yenilir

This entry was posted on 28 Ağustos 2009 Cuma at 06:33 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder