Buğday Salatası  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Malzemeler:
1 su bardağı buğday
1 tavuk baget
1 havuç
1 tutam maydanoz
1-2 ad. dolmalık kırmızıbiber
1-2 adet taze soğan
1-2 adet taze sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 bardak haşlanmış mısır konservesi
1/2 yarım limon
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
1- Buğdayları 4-5 saat önceden ıslatın. Şiştikten sonra süzüp tencereye tavukla birlikte koyup haşlayın.
2- Tavuğun derisini çıkarın. Derisini kullanmıyoruz. Tavuğu minik minik didin. Bir tabağın içinde köri ile harmanlayın. 3- Havucu rendeleyinbiberleri minik küpler halinde doğrayın , maydanozları, sarımsağı ve taze soğanı minik minik doğrayıp buğdaya ekleyin. Mısır, tuz, karabiber, zeytinyağ ve limon suyunu ekleyip karıştırın.Üzerine tavukları serpip servise sunun Afiyet olsun

This entry was posted on 28 Ağustos 2009 Cuma at 06:50 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder