Malzemeler: 1 su bardağı buğday
1 tavuk baget
1 havuç
1 tutam maydanoz
1-2 ad. dolmalık kırmızıbiber
1-2 adet taze soğan
1-2 adet taze sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 bardak haşlanmış mısır konservesi
1/2 yarım limon
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1- Buğdayları 4-5 saat önceden ıslatın. Şiştikten sonra süzüp tencereye tavukla birlikte koyup haşlayın.
2- Tavuğun derisini çıkarın. Derisini kullanmıyoruz. Tavuğu minik minik didin. Bir tabağın içinde köri ile harmanlayın. 3- Havucu rendeleyinbiberleri minik küpler halinde doğrayın , maydanozları, sarımsağı ve taze soğanı minik minik doğrayıp buğdaya ekleyin. Mısır, tuz, karabiber, zeytinyağ ve limon suyunu ekleyip karıştırın.Üzerine tavukları serpip servise sunun Afiyet olsun
This entry was posted
on 28 Ağustos 2009 Cuma
at 06:50
and is filed under
Salatalar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
