ÜÇ RENKLİ PATATES SALATASI  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Malzemeler:
  1. Patates (haşlanmış ve çatalla ezilmiş) burada 5-6 tane kullanıldı
  2. Havuç (rendelendikten sonra tavada 5 dakika kadar pişirilmiş olacak) 3-4 adet kullanabilirsiniz
  3. Taze soğan,maydanoz (ince kıyılmış)
  4. 1 çay bardağı kadar konserve mısır
  5. kırmızı lahana (ince kıyılmış)
  6. zeytin yağı,limon suyu
  7. tuz,karabiber istediğiniz baharatlar
Yapılışı:
  • Öncelikle haşlanmış patateslerimizi çatalla ezip zeytinyağını ve limon suyunu ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz.
  • Bu karışımı 3 parçaya ayırıp ayrı ayrı kaplara koyuyoruz.
  • İlk karışıma rendelenmiş havuçlarımızı koyup karıştırıyoruz.
  • Kullanacağımız kek kalıbını veya herhangi bir borcam v.b kalıbımızın içini streç film ile kaplıyoruz
  • Kalıbımızın içine ilk önce havuçlu karışımımızı koyup bastırarak yerleştiriyoruz.
  • 2.karışımımıza ince doğranmış soğan ve maydanozlarımızı koyup karıştırdıktan sonra havuçlu karışımımızın üzerine koyup bastırarak yerleştiriyoruz.
  • 3.karışımımıza da konserve mısırlarımızı ince doğranmış kırmızı lahanamızı karıştırıp kalıbımıza yayıyoruz.
  • Dolapta 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir servis tabağına kalıbımızı ters çevirip yerleştiriyoruz.
  • Arzuya göre üzerine mayonezli yoğurt karışımı veya farklı soslar dökerek servis edebilirsiniz.

  • Not: Değişik renklerde malzemeler kullanarak kendi zevkinize görede hazırlaya bilirsiniz.

This entry was posted on 30 Ağustos 2009 Pazar at 03:58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder