Malzemeler:
- Patates (haşlanmış ve çatalla ezilmiş) burada 5-6 tane kullanıldı
- Havuç (rendelendikten sonra tavada 5 dakika kadar pişirilmiş olacak) 3-4 adet kullanabilirsiniz
- Taze soğan,maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 çay bardağı kadar konserve mısır
- kırmızı lahana (ince kıyılmış)
- zeytin yağı,limon suyu
- tuz,karabiber istediğiniz baharatlar
Yapılışı:
- Öncelikle haşlanmış patateslerimizi çatalla ezip zeytinyağını ve limon suyunu ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz.
- Bu karışımı 3 parçaya ayırıp ayrı ayrı kaplara koyuyoruz.
- İlk karışıma rendelenmiş havuçlarımızı koyup karıştırıyoruz.
- Kullanacağımız kek kalıbını veya herhangi bir borcam v.b kalıbımızın içini streç film ile kaplıyoruz
- Kalıbımızın içine ilk önce havuçlu karışımımızı koyup bastırarak yerleştiriyoruz.
- 2.karışımımıza ince doğranmış soğan ve maydanozlarımızı koyup karıştırdıktan sonra havuçlu karışımımızın üzerine koyup bastırarak yerleştiriyoruz.
- 3.karışımımıza da konserve mısırlarımızı ince doğranmış kırmızı lahanamızı karıştırıp kalıbımıza yayıyoruz.
- Dolapta 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir servis tabağına kalıbımızı ters çevirip yerleştiriyoruz.
- Arzuya göre üzerine mayonezli yoğurt karışımı veya farklı soslar dökerek servis edebilirsiniz.
- Not: Değişik renklerde malzemeler kullanarak kendi zevkinize görede hazırlaya bilirsiniz.
This entry was posted
on 30 Ağustos 2009 Pazar
at 03:58
and is filed under
Salatalar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
