Malzemeler
- 6 adet orta boy domates
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı un
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz
- 1 Çaykaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 2 Yemek Kaşığı süt
- 1 Yumurta sarısı
- 4 - 5 Su bardağı et suyu
Hazırlanması:
- 6 adet orta boy domates
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı un
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz
- 1 Çaykaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 2 Yemek Kaşığı süt
- 1 Yumurta sarısı
- 4 - 5 Su bardağı et suyu
Hazırlanması:
- 2 yemek kaşığı tereyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
- 1/2 yemek kaşığı salça ile 6 adet kücük doğranmış domatesleri ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.
- Daha sonra 5 su bardağı etsuyu ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Bir Kasede 2 çorba kaşığı süt ile yumurtamızın sarınısı iyice cırpalım. Çorbamıza dökerken sütün ve yumurtanın kesilmemesi için önce çorbamızdan 1 er kaşık alıp süt yumurta karışımını ılıklaştıracağız. Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbamıza ilave edebiliriz.
- Tuzu, kimyonu ve karabiberide en son ilave edip 5 dakika kısık ateşte kaynatıp dinlendirmeye alıyoruz.
- Servis yaparken isteğe göre üzerine kaşar rendesi, İnce kıyılmış maydanoz, ve özellikle küp şeklinde minik kıtır ekmek ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun....
This entry was posted
on 31 Ağustos 2009 Pazartesi
at 07:17
and is filed under
Çorbalar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

