Malzemeler
Tatlı için- 1 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1/2 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- 1 fiske şeker
Hazırlanışı
- Şeftalinin kabuğunu soyup dilimleyin.
- Krep malzemelerini iyice çırpın.
- Tavayı azıcık yağlayıp, krepleri pişirin.
- Aynı tavada tereyağını eritirken şeftalileri ekleyin.
- Şeftalileri yarım dakika kadar sotelediğinizde üzerine şekeri ilave edin.
- Şeker eriyip karamelize olduğunda, şeftalileri bir kevgirle tavadan alın.
- Tavaya portakal suyunu koyup kaynatın.
- Sosun üzerine kreplerden bir tane koyup, içine şeftalileri ekleyin.
- Rulo yaptığınız krebi tabağa alıp, diğerleri için de aynısını yapın
- Sıcak sıcak üzerine dondurma koyarak servis edin.
This entry was posted
on 9 Eylül 2009 Çarşamba
at 02:38
and is filed under
Tatlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

