Şeftalili Krep  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Malzemeler
Tatlı için
  • 1 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
Krep için
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske şeker
Hazırlanışı
  1. Şeftalinin kabuğunu soyup dilimleyin.
  2. Krep malzemelerini iyice çırpın.
  3. Tavayı azıcık yağlayıp, krepleri pişirin.
  4. Aynı tavada tereyağını eritirken şeftalileri ekleyin.
  5. Şeftalileri yarım dakika kadar sotelediğinizde üzerine şekeri ilave edin.
  6. Şeker eriyip karamelize olduğunda, şeftalileri bir kevgirle tavadan alın.
  7. Tavaya portakal suyunu koyup kaynatın.
  8. Sosun üzerine kreplerden bir tane koyup, içine şeftalileri ekleyin.
  9. Rulo yaptığınız krebi tabağa alıp, diğerleri için de aynısını yapın
  10. Sıcak sıcak üzerine dondurma koyarak servis edin.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 02:38 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder