Ballı Kuzu Fleminyon  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Malzemeler
  • 300 gram kuzu fleminyon
  • 1 adet kırmızısoğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Defne Yaprağı
  • karabiber
  • zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. Et ve defne yaprağı 20 dakika haşlanır.
  2. Kırmızı soğan incecik doğranıp, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında kavrulur.
  3. Haşlanan et ve bal soğanlara eklenip iyice kızartılır.
  4. Son olarak püre haline etirilen domates ve kuş üzümleri katılıp, suyunu çken kadar pişirilir.
Not
  • Etinizin  fleminyon olması gerekmiyor. Biftekleri çubuk şeklinde kesip bu şekilde`de pişirebilirsiniz.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 02:45 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder