Havuçlu ve Cevizli Kek  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 su bardağı havuç rendesi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı
  1. Un, tarçın, kabartma tozu, vanilya ve ceviz bir kapta karıştırılır.
  2. Havuçlar rendelenir.
  3. Çırpma kabında şeker ve yumurta iyice çırpılır.
  4. Sıvı yağ karışıma eklenir.
  5. Havuç rendesi ve kuru karışım eklenip bir kaşıkla iyice karıştırılır.
  6. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 70 dakika pişirilir.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 03:07 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder