Zeytinyağlı Pırasa  

Posted by Eren Kızıltoprak in

İçindekiler
  • 500 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı
  1. Havuçlar kazınıp, halka halka doğranır.
  2. Pırasalar bir parmak kalınlığında doğranır.
  3. Tencere ısıtılır.
  4. Sıcak tencereye zeytinyağı ve salça konulup, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Havuçlar ve pırasalar ilave edilip, biraz kavrulur.
  6. Üzerini kaplayacak kadar su, limon suyu, şeker ve tuz konulup kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirilir.
  7. Pırasalar yumuşamaya başladığında yıkanıp, temizlenmiş pirinçler ilave edilir.
  8. 10 dakika kadar daha pişirilip, altı kapatılır.
  9. Yemek, tencerede soğutulduktan sonra buzdolabında iyice soğutulup, servis edilir.
Notlar
  • Limon suyunun miktarını damak tadınıza göre arttırıp, azaltabilirsiniz.
  • Limon suyu yemeğin pişme süresini uzatır. Ama lezzetini arttırır.
  • Salça koymayabilirsiniz.
  • Pirinçleri en başında koyarsanız lapalaşır.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 03:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder