İçindekiler
- 500 gram pırasa
- 2 adet havuç
- 4 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 adet limonun suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı şeker
- tuz
Hazırlanışı
- Havuçlar kazınıp, halka halka doğranır.
- Pırasalar bir parmak kalınlığında doğranır.
- Tencere ısıtılır.
- Sıcak tencereye zeytinyağı ve salça konulup, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Havuçlar ve pırasalar ilave edilip, biraz kavrulur.
- Üzerini kaplayacak kadar su, limon suyu, şeker ve tuz konulup kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirilir.
- Pırasalar yumuşamaya başladığında yıkanıp, temizlenmiş pirinçler ilave edilir.
- 10 dakika kadar daha pişirilip, altı kapatılır.
- Yemek, tencerede soğutulduktan sonra buzdolabında iyice soğutulup, servis edilir.
Notlar
- Limon suyunun miktarını damak tadınıza göre arttırıp, azaltabilirsiniz.
- Limon suyu yemeğin pişme süresini uzatır. Ama lezzetini arttırır.
- Salça koymayabilirsiniz.
- Pirinçleri en başında koyarsanız lapalaşır.
This entry was posted
on 9 Eylül 2009 Çarşamba
at 03:23
and is filed under
Zeytin Yağlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

