Ispanaklı Gül Böreği  

Posted by Eren Kızıltoprak in

İçindekiler
  • 1 adet yufka
  • 1 su bardağı Haşlanmış Ispanak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • susam
Beşamel Sos için
  • 1/2 çaybardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • tuz
Hazırlanışı
  1. Un zeytinyağında kavrulur.
  2. Üzerine süt ilave edilerek koyu kıvamlı bir beşamel sos pişirilir. Ocaktan alınmadan önce tuz ilave edilir.
  3. Ispanak  beşamel sosa karıştırılır.
  4. Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır.
  5. Ilıklaşan ıspanaklı sosun içine yumurta beyazı katılıp karıştırılır.
  6. Yufka dört üçgene bölünür.
  7. Geniş kenarlarına sostan konulup üzerine bir parça kaşar peyniri serpilir.
  8. Uçları kıvrılmadan, sarıldıktan sonra bir tarafından içe doğru kıvrılarak şekil verilir.
  9. Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  10. Önceden 230 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Not
  1.  Konserve ıspanak püresi kullanabilirsiniz.
  2. Tuz sütü kesebilir. Tuzu beşamel sosa en son eklemekte fayda var.
  3. Yumurta sarısına su veya yağ karıştırdığınız taktirde hemen kararıp, yanmaz.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 03:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder