İçindekiler
- 1 adet yufka
- 1 su bardağı Haşlanmış Ispanak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
- susam
- 1/2 çaybardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- tuz
Hazırlanışı
- Un zeytinyağında kavrulur.
- Üzerine süt ilave edilerek koyu kıvamlı bir beşamel sos pişirilir. Ocaktan alınmadan önce tuz ilave edilir.
- Ispanak beşamel sosa karıştırılır.
- Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır.
- Ilıklaşan ıspanaklı sosun içine yumurta beyazı katılıp karıştırılır.
- Yufka dört üçgene bölünür.
- Geniş kenarlarına sostan konulup üzerine bir parça kaşar peyniri serpilir.
- Uçları kıvrılmadan, sarıldıktan sonra bir tarafından içe doğru kıvrılarak şekil verilir.
- Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden 230 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Not
- Konserve ıspanak püresi kullanabilirsiniz.
- Tuz sütü kesebilir. Tuzu beşamel sosa en son eklemekte fayda var.
- Yumurta sarısına su veya yağ karıştırdığınız taktirde hemen kararıp, yanmaz.
This entry was posted
on 9 Eylül 2009 Çarşamba
at 03:28
and is filed under
Börekler
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
