İçindekiler
- 2 adet dolmalık kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- 100 gram beyaz peynir
- 2 diş sarımsak
- Zeyinyağı
Hazırlanışı
- Biberler közlendikten sonra kabukları soyulup dilimlenir.
- Sarımsak soyulup halka halka doğranır.
- Küp küp doğranan beyaz peynir, sarımsak ve biberler karşık olarak kavanoza doldurulur.
- Kavanoz ağzına kadar zeytinyağı ile doldurulup, buzdolabında 3 gün dinlenmeye bırakılır.
- 3 gün sonra afiyetle yenilir.
Notlar
- Dağılmayacak cins peynir kullanılmalı. Yörük peynirini yadaUrfa peyniri ile de güzel olur.
- Servis etmeden yarım saat önce dolaptan çıkartmak lazım. Malum zeytinyağı buzdolabında donuyor.
- Bu karışım ile salatalarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Yine içindekiler bitince yağını salatalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
- Acı olmasını isterseniz çarliston biber yerine acı sivri biber kullanabilirsiniz.
- Kavanozun içine 1 adet taze kekik dalı koyarsanız hoş bir koku ve lezzet katar.
This entry was posted
on 9 Eylül 2009 Çarşamba
at 04:10
and is filed under
Mezeler,
Zeytin Yağlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

