Kırmızı Biberli Marine Peynir  

Posted by Eren Kızıltoprak in ,

İçindekiler
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • 2 diş sarımsak
  • Zeyinyağı
Hazırlanışı
  1. Biberler közlendikten sonra kabukları soyulup dilimlenir.
  2. Sarımsak soyulup halka halka doğranır.
  3. Küp küp doğranan beyaz peynir, sarımsak ve biberler karşık olarak kavanoza doldurulur.
  4. Kavanoz ağzına kadar zeytinyağı ile doldurulup, buzdolabında 3 gün dinlenmeye bırakılır.
  5. 3 gün sonra afiyetle yenilir. 
Notlar
  • Dağılmayacak cins peynir kullanılmalı. Yörük peynirini yadaUrfa peyniri ile de güzel olur.
  • Servis etmeden yarım saat önce dolaptan çıkartmak lazım. Malum zeytinyağı buzdolabında donuyor.
  • Bu karışım ile salatalarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Yine içindekiler bitince yağını salatalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
  • Acı olmasını isterseniz çarliston biber yerine acı sivri biber kullanabilirsiniz.
  • Kavanozun içine 1 adet taze kekik dalı koyarsanız hoş bir koku ve lezzet katar.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 04:10 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder