Fransız Tostu  

Posted by Eren Kızıltoprak in

İçindekiler
  • 6 dilim tost ekmeği
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • Tereyağı
Hazırlanışı
  1. Süt, pudra şekeri, tuz ve yumurta, tarçın  iyice çırpılır.
  2. Ekmekler bu karışıma batırılıp her yanı kaplanır.
  3. Isıtılan yapışmaz tava  tereyağ ile yağlanır.
  4. Ekmeklerin iki yüzü de altın sarısı renk alana kadar kısık ateşte pişirilir.
Notlar
  • İnce dilimlenmiş normal ekmekle de yapabilirsiniz.
  • Yanında dondurma ve taze meyvelerle  servis edilebilir. 
  • Arzuya göre yumurta süt karışımına bir miktar tarçın ilave edilebilinir.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 05:17 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder