Bandıma  

Posted by Eren Kızıltoprak in

İçindekiler (2 kişilik)
Hazırlanışı
  1. Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
  2. Her parça rulo yapılır.
  3. Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir.
  4. Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir.
  5. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  6. Bu esnada tavuk göğsü haşlanır.
  7. Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.
  8. Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur.
  9. Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır.
  10. Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.
  11. Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır.
  12. Yufkaların üzerine yoğurt konulur.
  13. Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 06:44 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder