Pazı Sarması  

Posted by Eren Kızıltoprak in ,

Malzemeler (2 kişilik)
  • 1 Bağ pazı
  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet küçük domates
  • 1,5 Türk kahvesi fincanı bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • maydanoz
  • nane
  • karabiber
  • tuz
  • 4-5 adet kemik
Hazırlanışı
  1. Pazı yapraklarının sapları kesilip, 10 dakika haşlanır.
  2. Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir.
  3. Hazırlanan malzeme, bulgur ve kıyma karıştırılır.
  4. Tencerenin dibi kemikle ile kaplanır.
  5. Yapraklar iki parçaya bölünüp bir miktar iç kenara çarpraz konularak üçgen şekil alacak biçimde sarılır.
  6. Sarmalar düzgüce kemiklerin üzerine dizilir.
  7. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
  8. Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 06:57 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder