Malzemeler (2 kişilik)
- 1 Bağ pazı
- 500 gram yağlı kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet küçük domates
- 1,5 Türk kahvesi fincanı bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- maydanoz
- nane
- karabiber
- tuz
- 4-5 adet kemik
Hazırlanışı
- Pazı yapraklarının sapları kesilip, 10 dakika haşlanır.
- Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir.
- Hazırlanan malzeme, bulgur ve kıyma karıştırılır.
- Tencerenin dibi kemikle ile kaplanır.
- Yapraklar iki parçaya bölünüp bir miktar iç kenara çarpraz konularak üçgen şekil alacak biçimde sarılır.
- Sarmalar düzgüce kemiklerin üzerine dizilir.
- Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
- Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir.
This entry was posted
on 9 Eylül 2009 Çarşamba
at 06:57
and is filed under
Dolmalar,
Sebze Yemekleri
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
