Arpa Şehriye Pilavı  

Posted by Eren Kızıltoprak in

İçindekiler
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • Kaynar su
Hazırlanışı
  1. Arpa şehriyeler yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur.
  2. Üzerini 1 cm geceçek kadar kaynar su ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir.
  3. Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.
  4. 1/2 su bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 07:08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder