Malzemeler
- 1 kalıp beyaz peynir
- 3 dal taze Kekik
- 1 dal biberiye
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 4 diş sarımsak
- zeytinyağı
Hazırlanışı
- Beyaz peynir bir lokmalık küpler halinde dilimlenir.
- Kapaklı bir kavanoza soyulup üzerine bıçak ile ince çizik atılmış sarımsaklar, peynir, biberiye ve kekik dalları ve kırmızı pul biber konulur.
- Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ile doldurulup buzdolabına kaldırılır.
- En erken bir gün sonra açılıp yenilmeye başlanır.
Notlar
- Bu iş için çok yumuşak olmayan bir peynir seçmek gerekiyor. yörük / köy peyniri urfa peyniri gibi.
- İçine istediğiniz baharatları koyabilir, oranları ile oynayabilirsiniz. Mesela taze fesleğen ve tane karabiber çok yakışır.
This entry was posted
on 9 Eylül 2009 Çarşamba
at 07:13
and is filed under
Kahvaltılıklar,
Mezeler
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

