Marine Edilmiş Peynir  

Posted by Eren Kızıltoprak in ,

Malzemeler
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 3 dal taze Kekik
  • 1 dal biberiye
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. Beyaz peynir bir lokmalık küpler halinde dilimlenir.
  2. Kapaklı bir kavanoza soyulup üzerine bıçak ile ince çizik atılmış sarımsaklar, peynir, biberiye ve kekik dalları ve kırmızı pul biber konulur.
  3. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ile doldurulup buzdolabına kaldırılır.
  4. En erken bir gün sonra açılıp yenilmeye başlanır.
Notlar
  • Bu iş için çok yumuşak olmayan bir peynir seçmek gerekiyor. yörük / köy peyniri urfa peyniri gibi.
  • İçine istediğiniz baharatları koyabilir, oranları ile oynayabilirsiniz. Mesela taze fesleğen ve tane karabiber çok yakışır.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 07:13 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder