Etli Kırmızı Biber Dolması  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Malzemeler (2 kişilik)
  • 4 adet
  • 200 gram kıyma
  • 8 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz
Hazırlanışı
  1. Soğan, domates, sarımsak robotta çekilir.
  2. Yıkanmış pirinç, salçalar, baharatlar ve kıyma eklenerek karıştırılır.
  3. Kırmızı biberlerin tepesi kesilip, çekirdekleri temizlenir.
  4. İç malzeme biberlere doldurulur.
  5. Tencereye konulan biberlerin yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir.
  6. 50 dakika kadar orta ateşte pişirilir.

This entry was posted on 9 Eylül 2009 Çarşamba at 07:26 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder