Malzeme
- 1 adet 1.250 gr'lık piliç
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet karanfil
- 1 Su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 3 Dilim (1 cm kalınlığında kesilmiş) kabuksuz beyaz ekmek
- 150 ml (3/4 su bardağı) süt
- 260 g (4 su bardağı) dövülmüş ceviz içi
- 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 Çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Hazırlık:
Tavuğu yıkayıp temizleyin soğanı soyup dörde bölün. Havucu soyup dilimleyin. Tavuk eti, soğan, havuç, karanfil ve maydanozu tencereye alıp tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın.
1 Bardak tavuk suyunu bir kenara ayırın.
Ekmek içlerini derin bir tabağa koyup süt ile ıslayın. İyicene ıslandıktan sonra sıkarak sütünü süzdürün. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek, karabiber, sarımsak veCeviz içlerini birlikte iyice robottan geçirin.
Robottan geçirdiğiniz ekmek-ceviz karışımını bir kaba alın. Tuzunu ilave edip bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Sosu bir kenarda bekletin .
Haşlanmış ve soğumuş tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek ince parçalara bölüp, bir karıştırma kabına koyun. Üzerine sosunu dökün ve bir kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Bir tavada 4 kaşık sıvı yağdı kızdırıp pul biber ve toz biberimizi içine katıp biraz kavurun. Çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. En üste de biberli yaığı gezdirin. Bütün ceviz içleri süsleyerek servis yapın.
- 1 adet 1.250 gr'lık piliç
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet karanfil
- 1 Su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 3 Dilim (1 cm kalınlığında kesilmiş) kabuksuz beyaz ekmek
- 150 ml (3/4 su bardağı) süt
- 260 g (4 su bardağı) dövülmüş ceviz içi
- 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 Çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Hazırlık:
Tavuğu yıkayıp temizleyin soğanı soyup dörde bölün. Havucu soyup dilimleyin. Tavuk eti, soğan, havuç, karanfil ve maydanozu tencereye alıp tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın.
1 Bardak tavuk suyunu bir kenara ayırın.
Ekmek içlerini derin bir tabağa koyup süt ile ıslayın. İyicene ıslandıktan sonra sıkarak sütünü süzdürün. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek, karabiber, sarımsak veCeviz içlerini birlikte iyice robottan geçirin.
Robottan geçirdiğiniz ekmek-ceviz karışımını bir kaba alın. Tuzunu ilave edip bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Sosu bir kenarda bekletin .
Haşlanmış ve soğumuş tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek ince parçalara bölüp, bir karıştırma kabına koyun. Üzerine sosunu dökün ve bir kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Bir tavada 4 kaşık sıvı yağdı kızdırıp pul biber ve toz biberimizi içine katıp biraz kavurun. Çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. En üste de biberli yaığı gezdirin. Bütün ceviz içleri süsleyerek servis yapın.
This entry was posted
on 11 Eylül 2009 Cuma
at 07:04
and is filed under
Mezeler
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

