Malzemeler;
- 1/2 kilogram koyun gerdanı
- 2 kahve fincanı un
- 5 su bardağı su
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 100 gram margarin
- 1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
- 1 adet küçük havuç
Terbiyesi için;
- 1/2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet limonun suyu
Hazırlanışı;
Boyun yıkandıktan sonra bol su içinde soğan ve havuç ilavesiyle pişinceye kadar kaynatılır. Soğuyunca etler ayıklanıp bir tabağa alınır. Margarin eritilir, un ve kırmızı biber ilave edilerek kavrulur. Kaynamış et suyundan 5 bardak konur. Hafif karıştırılarak kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve süt iyice çırpılır. Çorbadaki et suyundan da ilave edilerek yavaş yavaş çorbaya akıtılır. Ayıklanan etlerde konduktan sonra bir taşım kaynatılır ve ocak kapatılır. Çorba servise hazırdır.
This entry was posted
on 24 Ağustos 2009 Pazartesi
at 05:53
and is filed under
Çorbalar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

