
Malzemeler :
* 3 su b.basmati pirincii
* 400 gr.kem,kli et
* 1 soğan
* 1 çorba k.domates salçası
* 2 ad. havuç (rendelenmiş)
* su
* tuz
Hazırlanışı :
İlk olarak soğanlarıve rendelenmiş havucu sıvıyağda soteleyin. Soğanın rengi değişince üzerine etleri ilave edin. Daha sonra üzerine suyunu vererek pişirin. Etler kavrulurken diğer tarafta diğer soğanı doğrayarak kavurun. Kavrulunca üzerine pirincin 3 te 2 sini ilave edin. İyice kavrulunca içine salçayı ve domatesi de ekleyin. Daha sonra pişen etin suyundan ve normal sudan ilave
edin. Kalan pirinçleri de içine ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın. Suyu bitmesine yakın etleri susuz olarak üzerine ekledikten sonra karıştırın e bir süre kapağı kapalı kendi buharında bekletin.
This entry was posted
on 24 Ağustos 2009 Pazartesi
at 06:14
and is filed under
Pilavlar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
