Adana Kebabı  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler:

1 kg ince çekilmis kuzu kiyma (Et Zırh ile çekilirse daha makbul olur)
200 gr Kuyruk yağı
1 çorba kasigi aci pul biber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
Tuz
1,5 cm eninde kebap sisleri

Yapılışı:

Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yogurun. Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yogurun.
Yogurdugunuz kıymadan avucunuzun aldıgı kadar parçalar koparark sislere tutturun. Elinize yapısmaması için ara sira avucunuzu ıslatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kıymayı sise tutturarak, kebabı hazırlayın.
Mangalı yakın. Sisleri mangala dizip iki taraflı olarak pisirin. Sumaklı sogan salatası ve yesil salata ile sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun…

Not: Kıymaya eklenecek Biberleri 1-2 saat bir miktar sıvı yağ içinde bekletirsek hem renk acısından hem tad acısından daha makbul olur.

This entry was posted on 25 Ağustos 2009 Salı at 06:47 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder