Fıstıklı Kadayıf  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler:
1kg çiğ tel kadayıf

250g margarin veya tereyağı
200g Antep fıstığı veya ceviz
1,5kg şeker
750ml su

4 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Kadayıflar tel tel ayrılır. Kadayıfların yarısı 150g yağ ile yağlanmış tepsinin içine yayılır iyice bastırılır.
Kadayıfın üzerine fıstık veya ceviz serpiştirilir, kalan kadayıflar fıstığın üzerini örtecek şekilde tepsiye konur. Kadayıflar aynı büyüklükteki bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır. Tepsi fırına konur ve 200° derecede kadayıfın üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Şerbeti için şeker, su ve limon suyu kaynatılır, daha sonra her iki tarafı iyice pişirilen sıcak kadayıfın üzerine ılık olarak eşit
ölçüde dökülür. Kadayıf 1 saat bekletildikten sonra üzerine damak zevkinize göre Antep fıstığı veya ceviz serpiştirilir.


Afiyet olsun

This entry was posted on 22 Ağustos 2009 Cumartesi at 02:00 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder