Malzemeler:
1kg çiğ tel kadayıf
200g Antep fıstığı veya ceviz
1,5kg şeker
750ml su
4 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Kadayıflar tel tel ayrılır. Kadayıfların yarısı 150g yağ ile yağlanmış tepsinin içine yayılır iyice bastırılır.
Kadayıfın üzerine fıstık veya ceviz serpiştirilir, kalan kadayıflar fıstığın üzerini örtecek şekilde tepsiye konur. Kadayıflar aynı büyüklükteki bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır. Tepsi fırına konur ve 200° derecede kadayıfın üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbeti için şeker, su ve limon suyu kaynatılır, daha sonra her iki tarafı iyice pişirilen sıcak kadayıfın üzerine ılık olarak eşit
ölçüde dökülür. Kadayıf 1 saat bekletildikten sonra üzerine damak zevkinize göre Antep fıstığı veya ceviz serpiştirilir.
Afiyet olsun
This entry was posted
on 22 Ağustos 2009 Cumartesi
at 02:00
and is filed under
Tatlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

