Künefe  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler:
250g tel kadayıf
150g tereyağı
125g dil peyniri (tuzsuz)

Şurubu için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Kadayıf tel tel ayrılır. Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilir. Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür. Bastırmadan yağla ovalanır.
24cm çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur. Düz bir tabakla iyice bastırılır.
Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir.
Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. Tabakla tekrar bastırılır.
Orta ateşte önce altı kızartılır. Sonra çevirip üstü kızartılır.
Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip iki dakika sonra ocaktan alınır.
Sıcak kadayıfın üzerine dökülür (şurup’da kadayıf’da sıcak olmalı).
Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır (soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur).

Afiyet olsun

This entry was posted on 22 Ağustos 2009 Cumartesi at 01:51 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder