Malzemeler:
250g tel kadayıf
150g tereyağ
125g dil peyniri (tuzsuz)
Şurubu için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Kadayıf tel tel ayrılır. Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilir. Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür. Bastırmadan yağla ovalanır.
24cm çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur. Düz bir tabakla iyice bastırılır.
Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir.
Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. Tabakla tekrar bastırılır.
Orta ateşte önce altı kızartılır. Sonra çevirip üstü kızartılır.
Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip iki dakika sonra ocaktan alınır.
Sıcak kadayıfın üzerine dökülür (şurup’da kadayıf’da sıcak olmalı).
Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır (soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur).
Afiyet olsun
This entry was posted
on 22 Ağustos 2009 Cumartesi
at 01:51
and is filed under
Tatlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
Contributors
- Eren Kızıltoprak
- 1978 İstanbul doğumluyum. Fotoğrafçılığa uzun zamandan beri merakım olmasına karşın 2009 yılında ilk adımlarımı attım. Bilgierimin bir çoğunu halen üyesi bulunduğum Foto Kritik sayesinde geliştirmekteyim.
Lezzet Mekanları
- Adana Dostlar (Yeni Sahra / İstanbul)
- Asitane Restaurant (Edirnekapı / İstanbul)
- Cafe Du Levant’ (Haliç-Sütlüce / İstanbul)
- Cercis Murat Konağı (Suadiye / İstanbul)
- Develi Kebap (İstanbul)
- Dârüzziyafe (Sultan Ahmet / İstanbul)
- Dürüm Et Lokantası (Gürpınar/İstanbul)
- Güler Osmanlı Mutfağı (Kadıköy / İstanbul)
- Hacı Abdullah (Beyoğlu / İstanbul)
- Hacı Bozan Oğulları (B.Evler / İstanbul)
- Halat Restaurant (Haliç-Sütlüce / İstanbul)
- Kale Van Kahvaltı (Bakırköy / İstanbul)
- Kaşı Beyaz (Florya / İstanbul)
- Ovalı Konya Mutfağı (Küçükçekmece / İstanbul)
- Tike
- Zeyrekhane (Fatih / İstanbul)