İnegöl Köftesi  

Posted by Eren Kızıltoprak in


İnegöl Köfte

Malzemeler : 55 adet küçük köfte için

1 cup = 250 ml. lik su bardağı

tsp = tatlı kaşığı

  • 1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma
  • Yarım su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir.)
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı karbonat (baking soda)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

Tarif:

  1. Kıymaya, çekilmiş ekmek içi , su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.
  3. Soğanları rendeleyin ve köftelere katın. Bu aşamada isterseniz kaşar peynirini de ekleyin ve hepsini iyice yoğurun.
  4. Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. Eğer köftelerin hepsini pişirmeyecekseniz, ayırdıklarınızı dinlendirmeden buzluğa kaldırabilirsiniz.
  5. Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın. Biraz, oda sıcaklığında bekleyen köfteler kendilerini bırakıp daha iyi pişiyorlar.
  6. Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapın. Ayrıca köftelerinizi mangalda veya önceden 200 C derece ısıtılmış fırında 15-10 dakika pişip, servis yapabilirsiniz..
  7. Yanına kimyon, kırmızı tozbiber, sumak, kekik gibi baharatlar ve biber turşusu, domates, piyaz ya da patates kızartması gibi güzellikleri eklemeyi unutmuyoruz tabii.
  • Buzluktan çıkardığınız köfteleri çözdürmeden, hemen pişirin.

This entry was posted on 24 Ağustos 2009 Pazartesi at 03:33 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder