Malzemeler:
1,5 lt süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin. Teflon kenarlı bir tepsiyi yağlayın, üzerine pudraşekeri serpin. Pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve soğumaya bırakın. Tepsiyi orta ateşe koyun, döndürerek şekerin karamelize olmasını sağlayın. Tepsiyi ocaktan alın, içi soğuk su dolu olan başka bir tepsiye oturtun. Soğuduktan sonra sudan alın. Kazandibini buzdolabında en az 4 saat dinlendirdikten sonra, kare kare kesin. Yanan alt kısmı üste gelecek şekilde tarçınla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
This entry was posted
on 22 Ağustos 2009 Cumartesi
at 01:18
and is filed under
Tatlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
Contributors
- Eren Kızıltoprak
- 1978 İstanbul doğumluyum. Fotoğrafçılığa uzun zamandan beri merakım olmasına karşın 2009 yılında ilk adımlarımı attım. Bilgierimin bir çoğunu halen üyesi bulunduğum Foto Kritik sayesinde geliştirmekteyim.
Lezzet Mekanları
- Adana Dostlar (Yeni Sahra / İstanbul)
- Asitane Restaurant (Edirnekapı / İstanbul)
- Cafe Du Levant’ (Haliç-Sütlüce / İstanbul)
- Cercis Murat Konağı (Suadiye / İstanbul)
- Develi Kebap (İstanbul)
- Dârüzziyafe (Sultan Ahmet / İstanbul)
- Dürüm Et Lokantası (Gürpınar/İstanbul)
- Güler Osmanlı Mutfağı (Kadıköy / İstanbul)
- Hacı Abdullah (Beyoğlu / İstanbul)
- Hacı Bozan Oğulları (B.Evler / İstanbul)
- Halat Restaurant (Haliç-Sütlüce / İstanbul)
- Kale Van Kahvaltı (Bakırköy / İstanbul)
- Kaşı Beyaz (Florya / İstanbul)
- Ovalı Konya Mutfağı (Küçükçekmece / İstanbul)
- Tike
- Zeyrekhane (Fatih / İstanbul)