Kazandibi  

Posted by Eren Kızıltoprak in



Malzemeler:
1,5 lt süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin. Teflon kenarlı bir tepsiyi yağlayın, üzerine pudraşekeri serpin. Pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve soğumaya bırakın. Tepsiyi orta ateşe koyun, döndürerek şekerin karamelize olmasını sağlayın. Tepsiyi ocaktan alın, içi soğuk su dolu olan başka bir tepsiye oturtun. Soğuduktan sonra sudan alın. Kazandibini buzdolabında en az 4 saat dinlendirdikten sonra, kare kare kesin. Yanan alt kısmı üste gelecek şekilde tarçınla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

This entry was posted on 22 Ağustos 2009 Cumartesi at 01:18 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder