Profiterol  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Beze Malzemeleri

100 gr margarin
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
İç Kreması
1/2 litre süt
1 su bardağı şeker
3 kaşık un
1 paket vanilya
1 kaşık margarin
Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 kaşık un
2 kaşık kakao
1 yumurta
1 kaşık margarin
150 gr. bitter çikolata

Beze Yapılışı: Bir tencerede su,margarin,tuz ve şekeri koyarak margarin eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz.Eriyince içine elenmiş unu sürekli karıştırarak ekliyoruz ve bir süre daha pişiriyoruz.Daha sonra ocaktan alıp ılınıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Hamur elimizi yakmayacak kadar ılınınca yumurtaları teker teker kırıyoruz ve bir tatlı kaşığı yardımıyla fırın kağıdı serilmiş tepsiye sık aralıklarla şekilsiz olarak dizip 160 derecelik fırında 30 dak. pişiriyoruz.
Krema Yapılışı: Margarin hariç bütün malzemeyi karıştırarak muhallebi yapıyoruz.Kaynamış muhallebiyi ocaktan alınca hemen margarini ilave ederek karıştırıyoruz.Soğuyunca bezelerin içini dolduruyoruz.
Çikolata Sosu yapılışı : Çilolata ve margarin hariç bütün malzemeyi karıştırarak pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra margarini ve çikolatayı ekleyerek ocağı kapatıyoruz.Tamamen soğuyana kadar sürekli karıştırarak içleri krema dolmuş bezelerin üzerine döküp soğuk olarak servis yapıyoruz.

This entry was posted on 22 Ağustos 2009 Cumartesi at 01:06 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder