Peynirli Domates Dolması  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler:

  • 10 adet mürdüm eriği boyutlarında domates
  • 1 kalın dilim ekmek içi ( somun ekmek kullandım)
  • yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
  • 1 avuç fesleğen
  • 2 Diş Sarmısak
  • 10 sap Frenk soğanı ( chives )
  • deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
  • yarım çay fincanı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. domateslerin üst kısımlarını kesin ve içini kaşıkla boşaltın.
  2. ekmeğin içini suyla ıslatıp, suyunu sıkın.
  3. fıstıkları yağsız olarak tavada pembeleştirin.
  4. fesleğeni ve Frenk soğanını ve sarmısağı ince ince kıyın.
  5. beyaz peyniri ezin, kaşar peynirini rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın.
  6. peynirleri, fıstıkları, zeytinyağını, otları, baharatları birbiriyle iyice karıştırıp, domateslerin içine doldurun.
  7. yağladığınız bir fırın kabına sıkı sıkı yerleştirin.
  8. önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 30 - 40 dakika arası pişirin.
  9. ılık ılık servis yapın.

This entry was posted on 24 Ağustos 2009 Pazartesi at 04:20 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder