- 10 adet mürdüm eriği boyutlarında domates
- 1 kalın dilim ekmek içi ( somun ekmek kullandım)
- yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
- 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
- 1 avuç fesleğen
- 2 Diş Sarmısak
- 10 sap Frenk soğanı ( chives )
- deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
- yarım çay fincanı zeytinyağı
Yapılışı:
- domateslerin üst kısımlarını kesin ve içini kaşıkla boşaltın.
- ekmeğin içini suyla ıslatıp, suyunu sıkın.
- fıstıkları yağsız olarak tavada pembeleştirin.
- fesleğeni ve Frenk soğanını ve sarmısağı ince ince kıyın.
- beyaz peyniri ezin, kaşar peynirini rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın.
- peynirleri, fıstıkları, zeytinyağını, otları, baharatları birbiriyle iyice karıştırıp, domateslerin içine doldurun.
- yağladığınız bir fırın kabına sıkı sıkı yerleştirin.
- önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 30 - 40 dakika arası pişirin.
- ılık ılık servis yapın.
This entry was posted
on 24 Ağustos 2009 Pazartesi
at 04:20
and is filed under
Zeytin Yağlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

