Patlıcan Pabucaki  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler: 2 kişilik

  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 1 çay fincanı ezilmiş beyaz peynir
  • 1 çay fincanı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet küçük domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • bir miktar un
  • tuz

Yapılışı;

  1. patlıcanları ortadan ikiye kesip, kesik yerleri tuzlayıp, bir süre bekletin.
  2. kaynamakta olan tuzlu su dolu bir tencereye patlıcanları koyup, etli kısmı yumuşayana kadar pişirin.
  3. yumuşayan patlıcanları süzdürüp, etli kısmını bir kaşık yardımıyla boşaltın. Patlıcan çanaklarını yırtmamaya dikkat edin.
  4. boş tencereya yağı ve küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyip, şeffaflaşana kadar pişirin.
  5. küçük küçük doğradığınız patlıcanları ekleyip, bir süre kavurun.
  6. domatesleri ekleyin ve suyunu çektirin.
  7. peynirleri, tuzu, şekeri ekleyip, bir süre karıştırın ve ocağın altını söndürün.
  8. 1 adet yumurtayı, malzemeye ekleyin. İyice karıştırıp patlıcanların içlerine doldurun.
  9. defne yapraklarını parçalara bölüp patlıcanların üzerine dağıtın.
  10. en son olarak üzerlerine parmak ucunuzla biraz un serpiştirin ve 200 dereceye ısıttığınız fırında 15 -20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. defne yaprağıyla süsleyin.
  12. ılık ılık servis yapın.

This entry was posted on 24 Ağustos 2009 Pazartesi at 04:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder