Malzemeler: 2 kişilik
- 1 adet orta boy patlıcan
- 1 çay fincanı ezilmiş beyaz peynir
- 1 çay fincanı rendelenmiş kaşar peynir
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet küçük domates
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- bir miktar un
- tuz
Yapılışı;
- patlıcanları ortadan ikiye kesip, kesik yerleri tuzlayıp, bir süre bekletin.
- kaynamakta olan tuzlu su dolu bir tencereye patlıcanları koyup, etli kısmı yumuşayana kadar pişirin.
- yumuşayan patlıcanları süzdürüp, etli kısmını bir kaşık yardımıyla boşaltın. Patlıcan çanaklarını yırtmamaya dikkat edin.
- boş tencereya yağı ve küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyip, şeffaflaşana kadar pişirin.
- küçük küçük doğradığınız patlıcanları ekleyip, bir süre kavurun.
- domatesleri ekleyin ve suyunu çektirin.
- peynirleri, tuzu, şekeri ekleyip, bir süre karıştırın ve ocağın altını söndürün.
- 1 adet yumurtayı, malzemeye ekleyin. İyice karıştırıp patlıcanların içlerine doldurun.
- defne yapraklarını parçalara bölüp patlıcanların üzerine dağıtın.
- en son olarak üzerlerine parmak ucunuzla biraz un serpiştirin ve 200 dereceye ısıttığınız fırında 15 -20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- defne yaprağıyla süsleyin.
- ılık ılık servis yapın.
This entry was posted
on 24 Ağustos 2009 Pazartesi
at 04:28
and is filed under
Mezeler
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

