Bakla Ezmesi  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler:4 kişilik

  • 1/2 kg. kuru bakla
  • 1 fincan tahin
  • 6-7 diş sarmısak
  • 1 limon
  • kimyon, toz kırmızıbiber, zeytinyağı, maydanoz

Ypalışı;

  1. Akşamdan ıslatılan baklalar, dış kabukları ayıklanıp, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  2. Pişen baklalar bir kapta iyice ezilir. İçine dövülmüş sarmısak, tahin, limon suyu ilave edilerek karıştırılır.
  3. Bu karışım, kenarları yüksek bir servis tabağına konur. Üzerine bol kimyon, tozbiber, zeytinyağı gezdirilerek ve maydanozla süslenerek servis yapılır.

This entry was posted on 24 Ağustos 2009 Pazartesi at 04:34 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder