Malzemeler:4 kişilik
- 1/2 kg. kuru bakla
- 1 fincan tahin
- 6-7 diş sarmısak
- 1 limon
- kimyon, toz kırmızıbiber, zeytinyağı, maydanoz
Ypalışı;
- Akşamdan ıslatılan baklalar, dış kabukları ayıklanıp, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Pişen baklalar bir kapta iyice ezilir. İçine dövülmüş sarmısak, tahin, limon suyu ilave edilerek karıştırılır.
- Bu karışım, kenarları yüksek bir servis tabağına konur. Üzerine bol kimyon, tozbiber, zeytinyağı gezdirilerek ve maydanozla süslenerek servis yapılır.
This entry was posted
on 24 Ağustos 2009 Pazartesi
at 04:34
and is filed under
Mezeler
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

