- 750 gr patates
- Tuz
- 3 taze soğan
- Birkaç dal dereotu
- Maydanoz ve roka
- 150 gr labne peyniri
- Karabiber
- 4 tavuk göğsü
- 4 dilim dana jambonu ( Pastırmada Olabilir)
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 6-8 çorba kaşığı galeta unu
- 1 paket dondurulmuş garnitür (marketlerde bulunuyor)
- 2 çorba kaşığı margarin
- Bir miktar tereyağı
Yapılışı:
- Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın.
- Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin.
- Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ardından peynirle karıştırın.
- Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin. Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp eti hafifçe dövün.
- Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin. Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın. Kürdanla tutturun.
- Yumurtayı çırpın. Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın.
- Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun.
- Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun. Pişme süresinin son 3 dakikasında taze soğanı ilave edin.
- Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın.
- Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın. Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin.
This entry was posted
on 21 Ağustos 2009 Cuma
at 02:24
and is filed under
Tavuk Yemekleri
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

