Şaşkın Tavuk Dolması  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler:

  • 750 gr patates
  • Tuz
  • 3 taze soğan
  • Birkaç dal dereotu
  • Maydanoz ve roka
  • 150 gr labne peyniri
  • Karabiber
  • 4 tavuk göğsü
  • 4 dilim dana jambonu ( Pastırmada Olabilir)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 6-8 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 paket dondurulmuş garnitür (marketlerde bulunuyor)
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Bir miktar tereyağı

Yapılışı:

  • Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın.
  • Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin.
  • Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ardından peynirle karıştırın.
  • Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin. Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp eti hafifçe dövün.
  • Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin. Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın. Kürdanla tutturun.
  • Yumurtayı çırpın. Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın.
  • Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun.
  • Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun. Pişme süresinin son 3 dakikasında taze soğanı ilave edin.
  • Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın.
  • Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın. Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin.

This entry was posted on 21 Ağustos 2009 Cuma at 02:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder