Şekerpare için:
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Üzerlerine:
fındık içi
Şekerparelerin hazırlanması:
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması:
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılıtın.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
Afiyet olsun
This entry was posted
on 22 Ağustos 2009 Cumartesi
at 02:09
and is filed under
Tatlılar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
Contributors
- Eren Kızıltoprak
- 1978 İstanbul doğumluyum. Fotoğrafçılığa uzun zamandan beri merakım olmasına karşın 2009 yılında ilk adımlarımı attım. Bilgierimin bir çoğunu halen üyesi bulunduğum Foto Kritik sayesinde geliştirmekteyim.
Lezzet Mekanları
- Adana Dostlar (Yeni Sahra / İstanbul)
- Asitane Restaurant (Edirnekapı / İstanbul)
- Cafe Du Levant’ (Haliç-Sütlüce / İstanbul)
- Cercis Murat Konağı (Suadiye / İstanbul)
- Develi Kebap (İstanbul)
- Dârüzziyafe (Sultan Ahmet / İstanbul)
- Dürüm Et Lokantası (Gürpınar/İstanbul)
- Güler Osmanlı Mutfağı (Kadıköy / İstanbul)
- Hacı Abdullah (Beyoğlu / İstanbul)
- Hacı Bozan Oğulları (B.Evler / İstanbul)
- Halat Restaurant (Haliç-Sütlüce / İstanbul)
- Kale Van Kahvaltı (Bakırköy / İstanbul)
- Kaşı Beyaz (Florya / İstanbul)
- Ovalı Konya Mutfağı (Küçükçekmece / İstanbul)
- Tike
- Zeyrekhane (Fatih / İstanbul)