Etli Maklube  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler

10 Kişilik

  • 1.5 kilodana kuşbaşı
  • 1 kilo baldo prinç
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • mısır,bezelye,nohut* (Hazır Garnitürde olabilir)
  • 2 kilo yoğurt
  • salata
  • * isteğe bağlı seçmeli

Ön hazırlık:

Pirinci sıcak tuzlu suda 5 dakika bekletin.
a- Etleri düdüklü tencerede orta hararetli ateşte haşlayalın, yada kavurun.
b- Patatesleri isteğe göre ister cipsten daha kalın yuvarlak yada küçük küp küp halinde kızartın.
c- İsteğe göre konserve bezelye,mısır yada haşlanmış nohutu hazırlayın.
d- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Ayrı bir tencerede tereyağ da kavurun.

Hazırlanışı:

Kalıbın düzgün çıkacağı uygun bir tencereye bir tatlı kaşığı tereyağ koyun. Küp küp doğranmış soğanları tencerenin en altını kapatması lazım. Soğanların üzerine bir kat et konulur etin tüm soğanları kapatmasına gerek yok. Etlerin üzerine kızartılmış patates serpiştirin. Patatesten sonra isteğe göre bezelye mısır serpiştirin. Onun üzerine bir kat pirinç koyun. Tencere doluncaya kadar tüm malzemeler kat kat döşeyin. (et,patates,bezelye, prinç; et patates bezelye,prinç) Tencere de 2cm boşluk kalıncaya kadar doldurduktan sonra eti haşladığınız suyu yemeğe ekleyin. Su yemeği tamamen kapatsın ve kısık ateşte 30-35 dk. Pişirin.


Tek Kişilik Malzeme

İçindekiler
150-200 Gr. Dana Eti
1 Su Bardağı baldo prinç
Tereyağ
Bezelye
Mısır
Tuz
Salata
Yoğurt

This entry was posted on 22 Ağustos 2009 Cumartesi at 02:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder