Tavuklu Maklube  

Posted by Eren Kızıltoprak in


Malzemeler
10 Kişilik


1.5 Kg tavuk eti.
1.10 Kg baldo prinç
25 Gr. Tereyağ
3 Orta boy patates
2 Orta boy soğan
Nohut
Mısır
Bezelye
Havuç
Salata
Tuz
3 Kg yoğur

Ön hazırlık:

Pirinci sıcak tuzlu suda 5 dakika bekletin.
a- Tavukları tencerede orta hararetli ateşte haşlayalın, yada kavurun.
b- Patatesleri isteğe göre ister cipsten daha kalın yuvarlak yada küçük küp küp halinde kızartın.
c- İsteğe göre konserve bezelye,mısır yada haşlanmış nohutu hazırlayın.
d- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Ayrı bir tencerede tereyağ da kavurun.

Hazırlanışı:

Kalıbın düzgün çıkacağı uygun bir tencereye bir tatlı kaşığı tereyağ koyun. Küp küp doğranmış soğanları tencerenin en altını kapatması lazım. Soğanların üzerine bir kat tavuk konulur. Tavuğun tüm soğanları kapatmasına gerek yok. Tavukların üzerine kızartılmış patates serpiştirin. Patatesten sonra isteğe göre bezelye mısır serpiştirin. Onun üzerine bir kat pirinç koyun. Tencere doluncaya kadar tüm malzemeler kat kat döşeyin. (et,patates,bezelye, prinç; tavuk patates bezelye,prinç) Tencere de 2cm boşluk kalıncaya kadar doldurduktan sonra eti haşladığınız suyu yemeğe ekleyin. Su yemeği tamamen kapatsın ve kısık ateşte 30-35 dk. Pişirin.


Tek Kişilik Tavuklu Maklube

Malzemeler
150-200 Gr. Tavuk Eti
1 Su Bardağı Baldo Prinç
Tereyağ
Bezelye
Nohut
Mısır
Tuz
Salata
Yoğurt

This entry was posted on 22 Ağustos 2009 Cumartesi at 02:48 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder