Kuzu Şiş  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Malzemeler;

750 kg Kuzu Kaski ( Bacağının arka yumuşak kısmı)

Terbiyesi İçin;

1Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 Tatlı kaşığı soğan suyu
Bir miktar tuz.

Hazırlanışı;

Kuzu etleri sinirlerinden ayrılarak kuşbaşı şeklinde doğranır. Terbiyesi için tüm malzemeler genişce bir kapta iyice karıştırılşır ve bu karışıma etler ilave edilip buzdolabında en az 5 saat yada 1 gece dinlendirilir.
Dinlendirdiğimiz etleri Uzun sivri şişlere istediğiniz adette dizip mangalda kömür ateşinde pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

This entry was posted on 26 Ağustos 2009 Çarşamba at 07:13 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder