Malzemeler:
1 kg ince çekilmis kuzu kiyma (Et Zırh ile çekilirse daha makbul olur)
200 gr Kuyruk yağı
1 kg orta boy patlıcan
1/2 kg Sivribiber
1kg Domates
Yeteri kadar tuz
Bir tutam karabiber
Uzun sivri şişler.
Yapılışı;
Önce Kıymamızı ve Kuyruk yağı ile karıştırıp için etuz ve karabiberimizide ilave edeip birmiktar yoğuruyoruz. Hazırladığımı kıymamızı 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Patlıcanlarımızı 3cm kalınlığında olacak şekilde enine kesiyoruz. Kıymamızdan çeviz büyüklüğün parçalar hazırlıyoruz. Şişlerimiz bir miktar yağlayıp her şişe 5 sıra patlıcan ve aralarına gelecek şekilde 4 sıra kıyma gecirip mangalda kömür ateşinde pişiriyoruz. Diğer şişlerede biberleri ve 4 e böldüğümüz domatesleri geçirip onlarıda mangalda pişirip daha sonra patlıcan kebabının yanında servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
This entry was posted
on 26 Ağustos 2009 Çarşamba
at 06:42
and is filed under
Kebaplar
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
Contributors
- Eren Kızıltoprak
- 1978 İstanbul doğumluyum. Fotoğrafçılığa uzun zamandan beri merakım olmasına karşın 2009 yılında ilk adımlarımı attım. Bilgierimin bir çoğunu halen üyesi bulunduğum Foto Kritik sayesinde geliştirmekteyim.
Lezzet Mekanları
- Adana Dostlar (Yeni Sahra / İstanbul)
- Asitane Restaurant (Edirnekapı / İstanbul)
- Cafe Du Levant’ (Haliç-Sütlüce / İstanbul)
- Cercis Murat Konağı (Suadiye / İstanbul)
- Develi Kebap (İstanbul)
- Dârüzziyafe (Sultan Ahmet / İstanbul)
- Dürüm Et Lokantası (Gürpınar/İstanbul)
- Güler Osmanlı Mutfağı (Kadıköy / İstanbul)
- Hacı Abdullah (Beyoğlu / İstanbul)
- Hacı Bozan Oğulları (B.Evler / İstanbul)
- Halat Restaurant (Haliç-Sütlüce / İstanbul)
- Kale Van Kahvaltı (Bakırköy / İstanbul)
- Kaşı Beyaz (Florya / İstanbul)
- Ovalı Konya Mutfağı (Küçükçekmece / İstanbul)
- Tike
- Zeyrekhane (Fatih / İstanbul)