Patlıcan Kebabı  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Malzemeler:

1 kg ince çekilmis kuzu kiyma (Et Zırh ile çekilirse daha makbul olur)
200 gr Kuyruk yağı
1 kg orta boy patlıcan
1/2 kg Sivribiber
1kg Domates
Yeteri kadar tuz
Bir tutam karabiber
Uzun sivri şişler.


Yapılışı;

Önce Kıymamızı ve Kuyruk yağı ile karıştırıp için etuz ve karabiberimizide ilave edeip birmiktar yoğuruyoruz. Hazırladığımı kıymamızı 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Patlıcanlarımızı 3cm kalınlığında olacak şekilde enine kesiyoruz. Kıymamızdan çeviz büyüklüğün parçalar hazırlıyoruz. Şişlerimiz bir miktar yağlayıp her şişe 5 sıra patlıcan ve aralarına gelecek şekilde 4 sıra kıyma gecirip mangalda kömür ateşinde pişiriyoruz. Diğer şişlerede biberleri ve 4 e böldüğümüz domatesleri geçirip onlarıda mangalda pişirip daha sonra patlıcan kebabının yanında servis ediyoruz.
Afiyet olsun...

This entry was posted on 26 Ağustos 2009 Çarşamba at 06:42 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder