Şakşuka  

Posted by Eren Kızıltoprak in

Malzemeler ;
2 Adet Patlıcan
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2-3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kağı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz


Yapılışı;
Patlıcanlar alacalı soyulup önce uzunlamasına ortadan dörde bölünür. Daha sonra 2 cm. uzunluğunda kesilip kızgın yağda kızartılır ve yayvan bir salata tabağına alınır. Bir tavada 2 kaşık yağda küçük doğranmış  biberler biraz öldürülür. Kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranıp ilave edilir.Tuzunu ve şekeri`de ilave edilir. Domatesler de eriyince salça ilave edilip küçük doğranmış sarımsaklar da tavaya konur. Domateslerin suyu çok da çekmeden ocaktan alınır ve patlıcanların üzerine dökülür. Soğuk servis yapılır.

This entry was posted on 26 Ağustos 2009 Çarşamba at 06:13 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder